Naslovna

logo_big-01

Dragi prijatelji,

kada se dođe u stanje propitkivanja smisla društvenog rada, desi se, za neupućene iznenada, nešto prekrasno kao što je novi broj Agroeconomia Croatica. Posebno veseli da je svaki novi broj sa sve većim brojem radova autora iz sve više država svijeta koji rasvjetljuju aktualne fenomene poljoprivrede i ruralnog prostora.

Godina na izmaku kao i nadolazeće su pod utjecajem sve jačih prirodnih kolebanja koje traže kvalitetna rješenja u planiranju budućeg poljoprivrednog razvitka kako lokalno tako i globalno. Na poljoprivredu, veliki ali još neistraženi utjecaj će imati i postojeće i nove svjetske krize koje potenciraju nepredvidive demografske promjene. Zbog svega toga je golema uloga agrarnih ekonomista koji će pokušati dati odgovore na izazove koji slijede pri čemu u tome Hrvatsko agroekonomsko društvo ima veliku odgovornost.

I ne zaboravimo, da ono što mislimo često i zaboravimo, ali ono što napišemo ostaje za svagda.

Časopis se nalazi i na web stranici HAED-a (http://haed.hr/aec/) kao i na portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (http://hrcak.srce.hr/agroeconomia-croatica).

S poštovanjem,
Ivo Grgić, predsjednik HAED-a