Riječ urednice

Poštovani čitatelji,

s radošću vam predstavljamo osmi broj časopisa Agroeconomia Croatica čime nastavljamo kontinuitet izlaženja časopisa od 2012. godine. Agroeconomia Croatica je časopis kojeg izdaje Hrvatsko agroekonomsko društvo, a u kojem se pruža mogućnost našim članovima i kolegama publicirati svoje znanstvene i stručne radove iz područja agrarne ekonomike i ruralne sociologije. Časopis ima i elektronsku verziju dostupnu na stranicama Hrvatskog agroekonomskog društva (http://www.haed.hr/aec/), a dostupan je i na portalima: Hrčak te u AgEcon search.

Agroeconomia Croatica jedini je hrvatski časopis koji se bavi ovom tematikom, ali i jedan od rijetkih u našoj regiji. Časopis nastoji promovirati i širiti znanstvene spoznaje u znanstvenu zajednicu i gospodarstvo integriranjem različitih znanstvena područja i grana.

Ovaj, osmi svezak časopisa Agroeconomia Croatica sadrži jedanaest radova, a svi su radovi hrvatskih autora. Veći obujam ovog i proteklog broja časopisa rezultat je većeg interesa autora pošto je časopis indeksiran u CAB Abstract bazi podataka od 2016. godine. Svi radovi tiskani u šestom i sedmom broju časopisa (2016. i 2017.) već su indeksirani u CAB-u, a tako će biti i s ovim i narednim brojevima. Koristim priliku da pozovem i druge autore iz zemlje i inozemstva koji se bave s problematikom agroekonomike i ruralne sociologije da daju svoj prilog časopisu. Kao i u prošlim brojevima, tematika radova izuzetno je šarolika pa ne sumnjam da će svatko pronaći nešto zanimljivo i korisno. Koristim priliku da se zahvalim Uređivačkom odboru na velikoj pomoći u izdavanju časopisa, ali i svim autorima radova bez kojih ovaj časopis ne bi mogao napredovati.

S radošću očekujemo nove radove, Vaša

Ružica Lončarić, glavna urednica.