Tradicionalno je “IN” (III)

Tradicionalno je i dalje IN

Projekt ˝Tradicionalno je IN˝ je projekt Hrvatskog agroekonomskog društva, koji je financiran sredstvima Grada Zagreba u sklopu Javnog natječaja za dodjelu potpore za programe/projekte udruga za 2022. godinu. Već treće izdanje projekta motivira mlade, ove godine studente Agronomskog fakulteta u Zagrebu na promociju ruralne tradicije kroz suradnju s agroturističkim gospodarstvima.

Ruralna područja Hrvatske bogata su različitim običajima i tradicijskim vrijednostima specifičnim za svaki pojedini kraj. Među važne čuvare i promotore tradicijskih vrijednosti i ruralnih običaja spadaju i agroturistička gospodarstva.

Projekt ˝Tradicionalno je IN˝ je ponavljajući projekt koji je prvi put proveden 2020. godine. Projekt ima za cilj istaknuti i popularizirati vrijednosti i običaje našeg ruralnog prostora kroz promociju agroturističkih gospodarstava koja svoju ponudu zasnivaju na tradiciji kraja u kojem se nalaze. U provedbu projekta su aktivno uključeni mladi/studenti koji izrađuju prijedlog promocije odabranih gospodarstava, a s ciljem promocije ruralne kulture i baštine.

Ove godine na projektu sudjeluje ukupno 11 studenata Agronomskog fakulteta iz Zagreba koji će osmisliti promotivne strategije 3 agroturistička gospodarstva stavljajući naglasak na ruralnu tradiciju gospodarstva i kraja u kojem se gospodarstva nalaze. U projekt su ove godine uključena sljedeća gospodarstva:

Ishod projekta i promotivnih kampanja doprinijet će popularizaciji gastronomskih specijaliteta, običaja te tradicije ruralnog kraja. Očekuje se povećana svijest zajednice, posebice mladih o važnosti očuvanja tradicijskih vrijednosti i običaja.

Izravni korisnici projekta su studenti i agroturistička gospodarstva uključena u projekt, ali i sva ostala agroturistička gospodarstva, akademska zajednica i svekolika javnost.

PROVEDBA PROJEKTA