10
sij

Priznanje francuskog Ministarstva poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva članu Društva, mr.sc. Kraljičković Josipu

Veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj gđa Michèle Boccoz dodijelila je 4.11.2013., u ime francuskog ministra poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva g. Stéphanea Le Folla, odličje Časnika reda za zasluge na području poljoprivrede članu Društva, g. Josipu Kraljičkoviću. Mr.sc. Kraljičković je kao državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede odigrao važnu ulogu u zatvaranju poglavlja o poljoprivredi u pregovorima o pristupanju Europskoj uniji, kao i u prepoznavanju važnosti hrvatskih proizvoda s oznakom izvornosti te u razvoju veza između francuskih i hrvatskih organizacija poljoprivrednika.

Mr.sc. Josip Kraljičković je diplomirao i magistrirao na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz  područja biotehničkih znanosti, polje agronomija, grana ekonomika. Do sada je radio na Poljoprivrednom institutu Križevci, Agronomskom fakultetu Zagreb, Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u mandatu prethodne Vlade RH, te u Zagrebačkoj Županiji. Jedan je od osnivača Hrvatskog agroekonomskog društva, u kratkom razdoblju i predsjednik, a sada je član Nadzornog odbora. Dodjelu odlikovanja svojom nazočnošću, uz brojne goste, uveličali su i naši kolege, članovi HAED-a.