26
tra

Susret studenata u Osijeku – izazovi mladih agroekonomista

Hrvatsko agroekonomsko društvo (HAED) organiziralo je susret studenata iz područja agroekonomike 17. travnja 2019. godine. Susret je održan na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek gdje su se okupili mladi agroekonomisti željni znanja, istraživanja i prezentacija svojih radova.

Susret je okupio studente Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te studente Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.

Prije zajedničke radionice u Osijeku, studenti su, surađujući u e-okruženju, izradili marketinški plan (s naglaskom na e-marketing) za prodaju inovativnog proizvoda (proizvod od kukaca, proizvod od algi ili proizvod od puževa) na hrvatskom i/ili inozemnom tržištu (švicarskom ili norveškom tržištu). Cilj susreta bio je međusobno upoznavanje studenata iz tri institucije te prezentacija izrađenih marketinških planova.

Studenti, podijeljeni u 6 timova, uspješno su realizirali postavljene zadatke te je proglašen pobjednički tim kome je uručena i prigodna nagrada. Hrvatsko agroekonomsko društvo ovim putem čestita pobjednicima (Vanja Aluga, Marina Jukić, Filip Majić, Lucia Mujagić, Gabriela Sušac i Maja Šimanović) koji su prezentirali marketinški plan na temu „Čokoladne praline s karameliziranim skakavcima“.

Radionicu su vodile izv. prof. dr. sc. Tihana Sudarić sa Zavoda za bioekonomiju i ruralni razvoj (FAZOS), prof. dr. sc. Marija Cerjak sa Zavoda za marketing u poljoprivredi Agronomskog fakulteta u Zagrebu i dr.sc. Sandra Kantar iz Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima.