9
pro

Zapisnik sa Susreta studenata

prosinca 2016. godine na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Skup je polučio veliki interes studenata i nastavnika i dobar je temelj za podizanje susreta na jednu višu razinu.

Na početku susreta nazočne je pozdravila prodekanica Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Ramona Franić koje je osim dobrodošlice naglasila potrebu održavanja ovakvih susreta koji su poticaj mladima da što više propitkuju stručnu i znanstvenu stvarnost oko sebe.

Autori radova koji su u izvornom bili stručni projekti, završni ili diplomski radovi su upoznati sa željom uredništva znanstvenog časopisa Agroeconomia Croatica da svoja izlaganja pretoče u radove i pošalju u redovitu propisanu proceduru za možebitno objavljivanje.

Ove godine su prikazana po dva rada sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku te po jedan rad sa Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te Veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

To su (slijedom izlaganja):

  1. Ana-Klaudija: Štilinović: Analiza plaća u Hrvatskoj s naglaskom na stanje u prehrambenoj industriji
  2. Davor Sočec: Koncept društveno odgovornog poslovanja hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih poduzeća
  3. Karolina Tušek: Analiza tržišta duhana u Republici Hrvatskoj
  4. Mia Crnčić: Potrošnja alkoholnih pića među hrvatskim studentima
  5. Josip Zubac: Ekonomska ocjena investicije u proizvodnju smilja
  6. Robert Adrić: Zbrinjavanje ovčje vune na ekološki način u kontekstu održivog lokalnog razvoja

Nakon svakog rada slijedila je zanimljiva, argumentirana rasprava, a nakon skupa nastavljeno je druženje studenata i nastavnika uz nadu da će Treći Znanstveni susret studenata agroekonomista Hrvatske biti još kvalitetniji, a većina radova zavrijediti da se tiska u  časopisu Agroeconomia Croatica.

Na kraju moramo spomenuti i nastavnike koji su i ovaj puta bili sa svojim studentima i to Ornelli Mikuš, Željka Mesić, Josipu Gugiću, Tihani Sudarić, Jadranki Tolić te Silviju Jerčinoviću.

Priredio

Ivo Grgić