20
lip

I. RADIONICA STUDENATA DOKTORSKIH STUDIJA

Dana, 10. lipnja 2019. u organizaciji HAED održana je I. radionica studenata doktorskih studija u području ekonomike poljoprivrede. Cilj same radionice je bio potaknuti znanstvenu raspravu o aktualnim temama iz područja agroekonomike od interesa doktorskih studenata, te razmjenu znanja i poboljšanje u prijavi i izradi istraživanja doktorskih studenata.

Na radionici su sudjelovali studenti i nastavnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Ukupno je bilo prisutno 20-ak slušača, a tri studenta doktorskih studija izložila su svoja istraživanja.

S pozdravnom riječi radionicu je otvorila predsjednica Društva prof.dr.sc. Marija Cerjak, te pozvala studente da izlože svoja istraživanja u okviru doktorskog studija.

Prva je izlagala Tajana Čop, studentica doktorskog studija Poljoprivredne znanosti Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog Fakulteta. Izložena tematika njenog doktorskog istraživanja je u području ekonomskih posljedica klimatskih promjena u vinogradarstvu. Sanja Jelić Milković, studentica s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku iznijela je svoje istraživanje pod naslovom Utjecaj društvenih zahtjeva na potrošački odabir mesa Crne Slavonske svinje. Posljednji izlagač je bio Marin Kukoč, student doktorskog studija Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog Fakulteta, koji je iznio svoje istraživanje pod naslovom Procjena učinka pretpristupnih programa na poslovanje poljoprivrednih poduzeća u Hrvatskoj primjenom metoda PSM i DID.

Nakon izlaganja studenata, znanstvena rasprava pokrenuta je kako bi se usmjerilo na dodatna promišljanja oko tematike njihovih istraživanja.