28
lis

Naša dobra hrana i susret studenata

U subotu, 19. listopada 2019. na Agronomskom fakultetu u Zgrebu održala se konferencija “Naša dobra hrana”, u organizaciji udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) i suorganizaciji Hrvatskog agroekonomskog društva i Agronomskog fakulteta.

To je treća u nizu ZMAG-ovih konferencija o održivosti prehrambenih sustava i iznimno smo sretni što smo kao domaćini pomogli u organizaciji ovog važnog i zanimljivog skupa.

Konferencija je bila odlično posjećena, osim studenata i studentica te nastavnika i nastavnica Agronomskog fakulteta, pridružili su nam se i kolege i kolegice s Agrobiotehničkog fakulteta u Osijeku, a znatan je broj posjetioca i posjetiteljica došao i izvan Fakulteta.

Nadamo se i veselimo ponovnoj suradnji s udrugom ZMAG!

ZMAG djeluje kao jedan od 9 Centara znanja za društveni razvoj – područje održivo življenje i razvoj permakulture, a njihovo sjedište – edukativni centar Reciklirano imanje ove godine slavi 20 godina postojanja. ZMAG također djeluje kao centar za Društvenu banku sjemena za Hrvatsku i regiju te kroz svoju Zadrugu za dobru ekonomiju stvaraju solidarni kratki lanac opskrbe između lokalnih ekoloških proizvođača hrane i osviještenih građana u Zagrebu koji ih žele podržati kupovinom hrane i sebi osigurati zdravu prehranu (više o ZMAG-u na www.zmag.hr).