7
sij

Predavanje: „Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi kao suveniri“

Udruga Istarska web tržnica i Institut za poljoprivredu i turizam uz suorganizaciju Hrvatskog agroekonomskog društva su organizirali predavanje pod nazivom: „Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi kao suveniri“. Predavanje je održano u Poreču, 13. prosinca 2019. godine.

Nazočne je uvodno pozdravio dr. sc. Milan Oplanić, predsjednike Udruge Istarska web tržnica i član HAEDa, a nakon toga je prof. dr. sc. Marija Cerjak održala predavanje za članove Udruge i ostale zainteresirane.

Prof. Cerjak se u predavanju osvrnula na potrebu povećanja vlastite konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača posebice proizvodnjom proizvoda dodane vrijednosti. Nakon kratkog izlaganja o označavanju proizvoda i vrstama oznaka na poljoprivredno—prehrambenim proizvodima, naglasila je povezanost hrane i turizma te je opisala trendove u turizmu vezane uz hranu i lokalne proizvode. U nastavku predavanja predavačica je definirala suvenire i obilježja dobrog suvenira, opisala vrste turista s obzirom na kupnju suvenira te je na kraju dala primjere regionalnog brendiranja prehrambenih proizvoda odnosno suvenira.

Predavanje je završilo zanimljivom raspravom nazočnih sudionika u kojima su osima pitanja, prikazali i vlastite primjere prehrambenih suvenira te opisali njihov tržišni put.